Przez miesiąc (19.10.2021 – 13.11.2021 r.) przebywaliśmy w Hiszpanii w mieście o nazwie Saragossa. Zwiedzaliśmy tam różne miejsca i miasta tj.:
~ miasto : Albarracin ( południowy skraj prowincji Aragonia ) :
~ Aljaferia ( średniowieczny pałac obronny, zbudowany w połowie XI w. ) :
~ Bazylika Nuestra Senora del Pilar ( największa barakowa świątynia w Hiszpanii) :
~ Park “Parque del Agua Luis Bunuel” ( Park ma ponad 2 km długości i powierzchnię około 120 ha.) :
~ Park “Parque del Barranco” :
~ Park z fontannami :
Naszym obowiązkiem były również praktyki, moim miejscem pracy była restauracja “El Foro”, nauczyłem się tam przygotowywać Hiszpańskie potrawy i desery, poznałem również wspaniałych ludzi oraz zdobyłem nowe doświadczenia związane z moim zawodem i nie tylko. Wykonywałem między innymi:
~ Obróbkę wstępną kalmarów, krewetek, krabów, owoców morza.
~ Przygotowywałem desery i wydawałem je do konsumenta,
~ Przygotowywałem typowe Hiszpańskie potrawy,
′
Poza zwiedzaniem i pracą mieliśmy również czas wolny, który przeznaczaliśmy na różne sprawy, rozrywki. Ja poznałem tam wspaniałą grupkę Hiszpanów, z którymi komunikowaliśmy się w języku angielskim. Między innymi również chodziliśmy na zakupy, spędzaliśmy razem czas.
´
Erasmus to świetny projekt, zdobyłem tam nowe doświadczenia, poznałem nowych ludzi, zdobyłem niesamowite wspomnienia z niesamowitymi ludzmi. Napewno jeszcze kiedyś tam wrócę ! Niedługo pojawi się blog o Hiszpańskiej kuchni, w której pojawią się tradycyjne prosto z Hiszpanii przepisy ! 🙂
(Erasmus is a great project, I gained new experiences there, met new people, gained amazing memories with amazing people. I will definitely come back there one day ! Soon there will be a blog about Spanish cuisine with traditional recipes straight from Spain)